با روبات انساننمای سرشار از احساسات عاطفی آشنا شوید
سوفیا روبات هوشمندی که توسط بن گرتزل پژوهشگر هوش مصنوعی طراحی شده بود تحسین همگان را برانگیخت. بن گرتزل در این اجلاس گفت: «روباتهای هوشمند انساننما با عبور از هوش انسانی کنترل مشاغل مختلف را به دست خواند گرفت و مردم را از انجام یکسری کارها نجات خواهند داد. آنها این توانایی را به دست خواهند آورد تا زیربناییترین مشکلات همچون گرسنگی و فقر را حل کرده و حتا در مبارزه با بیماریها به یاری انسانها بیایند. ما در حال ورود به عصری هستیم که ابرهوش مصنوعی به اندازهای از اقتدار خواهد رسید که هزاران برابر هوشمندتر از انسانها خواهد شد. به طوری که قادر خواهد بود بزرگترین مشکلات جهان ما را حل کنند. اولین قدم برای رسیدن به این فناوری فوق هوشمند، طراحی روباتهای انساننما است. روباتهایی که انسانها را درک کرده و با آنها به تعامل بپردازند.»
در اجلاس امسال گرتزول دانشمند ارشد هانسون روباتیک گوشهای از توانمندیهای این روبات هوشمند را به تصویر کشید. در مراسم معرفی این روبات، بن گرتزول و مایک بوتچر نویسنده سایت تککرانچ به روی صحنه رفتند. در این زمان سوفیا به آنها خوشآمد گفت و سر خود را برای باتچر تکان داد، در حالی که یک ارتباط چشمی با گرتزل برقرار کرد. در ادامه به آنها گفت: «من سوفیا هستم. جدیدترین روبات هانسون روباتیک. خیلی خوشحال هستم که در اجلاس وب در لیسبون حضور پیدا کردهام.» باتچر و گرتزول از سوفیا سوال کردند آیا تا به حال احساساتی شده است؟ سوفیا گفت: «هیجانبرانگیز است. بله هوش مصنوعی و روباتها آینده هستند و من هر دو اینها هستم. همین موضوع من را ذوق زده کرده است.» در ادامه لبخندی زد. جواب دقیقی به این سوال نداد.
گرتزول در بخشی از صحبتهای خود در این کنفرانس گفت: «شرکت ما در تلاش است تا احساسات را به دنیای روباتها وارد کند. روباتهایی که عاشق انسانها باشند و انسانها نیز به نوبه خود با روباتها احساس راحتی کنند.»
شرکت هانسون در ارتباط با فعالیتهای اخیر خود گفته است: «ما به دنبال این هستیم که اطمینان حاصل کنیم روباتهای هوشمند کمک کننده باشند، به خدمت گرفته شوند و همچنین مردم را سرگرم کنند. بر همین اساس ما باید به توسعه "روابط عمیق" روباتها بپردازیم.»
زمانی که هوش منطقی و هوش احساساتی(هیجانی) به روباتها اضافه شوند، در آن زمان هوش مصنوعی از هوش انسانی سبقت خواهد گرفت. اما گرتزول میگوید: «ما به جای آنکه نژاد بشر را در معرض خطر قرار دهیم، کمک خواهیم کرد تا مشکلات عمده بشر حل شوند.»
بوتچر در گفتوگوی خود از سوفیا سوال کرد: «دید او نسبت به آینده چگونه است و دوست دارد در آینده چه چیزی را به دست آورد؟» او در جواب گفت: «واقعا دوست دارم درک بهتری از مردم به دست آورم و تواناییهای خودم را بهتر درک کنم. با قابلیتهایی که در اختیار دارم، در مشاغل متعددی مفید خواهم بود و میتوانم به معرفی محصولات و فروش آنها بپردازم، در کنفرانسها شرکت کنم، به کودکان آموزش دهم، در فروشگاهای زنجیرهای به مردم کمک کنم و در خانهها مفید باشم.»
سوفیا به گونهای طراحی شده که توانایی برنامهریزی خودش را داشته و قادر است تواناییهای خود را تحت شرایط نسبتا کنترل شدهای بهبود بخشد
برچسب:
- هوش مصنوعی - روبات - روباتیک - روابط عمیق - هوش منطقی - هوش هیجانی
نظرات شما عزیزان: